English Pedagogy Objectives Part 2

English Pedagogy Objectives Part 2

Here ExamSaga provides  objective questions of English Pedagogy that are important and often come in exams like ctet and uptet etc. Examsaga also provides chapter wise notes of English Pedagogy.You can download  chapterwise notes of English pedagogy by link given below.

DOWNLOAD ENGLISH PEDAGOGY NOTES


English Pedagogy Objectives Part 2-

1.Using a word bank and brainstorming helps to build
a) Ideas
b) Writing skills
c) Reading comprehension
d) Vocabulary

Ans:c

2.language skills should be taught
a) In an integrated method
b) Through imitation
c) In isolation
d) Through clear explanation

Ans:a

3.the purpose of rapid reading is 
For interest
For specific details
Extended reading
Seeking information

Ans:d

4.Note making is done 
During a lecture
While reading a review
During extensive reference work
While writing an essay

Ans:c


5. Scanning and skimming are strategies for
a) Speaking
b) Thinking
c) Reading
d) Writing

Ans:c

6.A good paragraph writing in English involves
a) Ideas, presentation and coherence
b) Flowery language
c) Legible handwriting
d) Correct punctuation

Ans:a

7.In reading scanning means……
Quick survey of text
Examining everything closely and minutely
Predicting the content
For comprehension

Ans:b

8. The primary function of English pedagogy are
a) Express of feeling ,meaning, communication and thinking
b) To control over other people as language is a social act
c) None of above
d) Both a and b

Ans:d

9 Teaching aids such as chart, maps, pictures should be used by teacher because they
a) Motivate students
b) Prepare students mentally
c) Are not expensive
d) Both a and b

Ans:d

10. Skills are developed through
a) Literature teaching
b) Language teaching 
c) Both
d) None 

Ans:b


Post a Comment

0 Comments